Welkom bij Albert Heijn Spaarndam en Marsmanplein

1932:

In 1932 startte opa Han van Han Bouwens jr. zijn eerste melkzaak, onder aan de dijk aan het Visserseinde. Dagelijks ventte hij verse melk in Spaarndam en de omliggende polders. Eerst met een hondenkar, later met paard en wagen.

50-er jaren:

De toen nog heel jonge zoons van oude Han, Han Bouwens sr. (de vader van Han jr.) en Leen, kwamen eind jaren 50 werken in de melkzaak en ruilden paard en wagen in voor destijds supermoderne Volkswagenbusjes, om de verse melkproducten in Spaarndam en omliggende polders te bezorgen

60-er jaren:

In de jaren 60 wordt de zaak omgebouwd tot een SPAR én komt er een 2e supermarkt in Zandvoort bij en zelfs nog even een 3e SPAR buurtsuper aan de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord.

Eind 60-er jaren:

De familie Bouwens betrekt het pand dat dienst deed als palingrokerij van Kok aan het Visserseinde en zal hier tot 2005 het kruideniersvak blijven uitoefenen.

70-er jaren:

SPAR wordt 4=6, om van 1982 t/m 1988 weer onder de naam SPAR door te gaan. In deze periode begint de huidige eigenaar Han jr. als jonge jongen bij zijn vader mee te draaien in de supermarkten in Spaarndam en een periode bij oom Leen in Zandvoort.

1988:

De familie Bouwens wordt benaderd door Albert Heijn om franchise-ondernemer te worden.

1989:

SPAR Bouwens Spaarndam wordt een Albert Heijn franchisewinkel. Han sr. start de winkel op, terwijl Han jr. wordt klaargestoomd in het opleidingscircuit van de Zaanse grootgrutter.

1991:

Na zijn diensttijd gaat Han Bouwens jr. de dagelijkse gang van zaken in de supermarkt organiseren. Tussen 1991 en 1997 als Bouwens & Zoon. Eind 1997 neemt Han AH Spaarndam over.

1993:

De plannen om te verhuizen worden afgeblazen, dus wordt de locatie aan het Visserseinde tot het uiterste uitgebreid.

1994:

AH Spaarndam wordt vergroot, geautomatiseerd en dagelijks beleverd met vers en houdbaar.

1997:

Gall & Gall aan de IJdijk is een feit (tot 2002).

1998:

AH Eksterlaan wordt voortgezet als een franchisewinkel van AH Bouwens. Deze supermarkt is van 1962 tot 1998 een AH filiaal geweest.

2000:

Han jr. en Sjoerd besluiten zich in te schrijven voor een supermarkt op het Marsmanplein, wie weet in de toekomst…
Ook zijn er plannen om de supermarkt in Spaarndam te verhuizen: achter het Talesiuspark, bij de Adalbertusschool, achter het Dorpshuis… Maar de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude (t/m 2018, per 2019 gemeente Haarlemmermeer) vindt geen goede locatie.

2004:

Han jr. gaat verder zonder Han Bouwens sr. en broer Sjoerd Bouwens.

1998:

Het pand aan de dijk wordt verlaten en Albert Heijn opent in mei haar deuren aan de Lageweg in een tijdelijke loods.

2006 – 2007:

AH Eksterlaan mag dagelijks tot 22.00 uur open en vanaf einde van het jaar ook op zondag. Peter Heemskerk komt de troepen versterken na afronding van zijn hbo-opleiding. Een logisch gevolg, want vanaf zijn negende werkt Peter al dagelijks mee.

2009:

Bouwens Beheer B.V. wordt opgenomen in de organisatie van AH Bouwens en Han Bouwens jr. koopt het terrein (een gedeelte van het voormalige Poldermanterrein) waar de tijdelijke AH Spaarndam stond, met de doelstelling een definitieve vestiging neer te zetten.

2010:

De plannen worden opgepakt om de AH Eksterlaan te verplaatsen naar het Marsmanplein. In Haarlem-Noord wordt de wijk rondom het Marsmanplein volledig gesloopt, verbeterd, gemoderniseerd en vergroot.

2011:

Op 7 december 2011 opent AH Marsmanplein haar deuren. Een 3 x grotere en supermoderne AH is het resultaat.

2018:

Op 7 november 2018 opent AH Bouwens zijn nieuwe pand met AH Gall&Gall gemak in Spaarndam (na 13 jaar in de ‘tijdelijke’ loods te hebben gebivakkeerd) aan de Lageweg. Ook vind je hier de viskraam van Dennis Jonk (don-vrij-zat), de KipLekker kar op woensdag, Bakkerij Vink en Bij de Buuf. Voorjaar 2019 komt er een bloemenkiosk. De vernieuwing van de nieuwe parkeerplaats is in volle gang.

Zomer 2019:

Han Bouwens Holding B.V. gaat woonhofje bouwrijp maken. Er komen 7 levensbestendige woningen, 2 appartementen en er worden 5 kavels uitgegeven..

Waar kunt u ons vinden